Προσφυγή των κατοίκων της Καισαριανής στο ΣτΕ

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν κάτοικοι της Καισαριανής με αίτημα να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις της Διοίκησης και της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού με τις οποίες επετράπη η ανέγερση νέας πτέρυγας στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Καισαριανής.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην αίτηση τους, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής παραχώρησε έκταση έκταση 2.433 τετραγωνικών μέτρων, η οποία εμπίπτει στην ζώνη προστασίας του Υμηττού και από το έτος 1974 έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο αισθητικό δάσος.

Οι κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί η από 27.7.2006 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής για την απαλλαγή περιβαλλοντικής αδειοδοτήσεως του επίμαχου έργου, η από 28.1.2005 απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την έγκριση παρεκκλίσεως των όρων δομήσεως και την ανοικτή δημοπρασία που έκανε η Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής για τον ανάδοχο του έργου.
Σε μια άλλη υπόθεση, το ΣτΕ απέρριψε αίτηση ιδιώτη καταπατητή που ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση της Διοίκησης με την οποία κηρύχθηκε αναδασωτέα η έκταση μετά από καταστροφή της δασικής βλάστησης που έγινε από τον ίδιο.

Σχόλια