Προστασία από τον Εμπολα ζητούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

0

Η ΟΣΥΕ με την επιστολή ζητά να πληροφορηθεί εάν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον ιό Έμπολα στις φυλακές της χώρας κι αν πρόκειται να εφοδιαστεί το προσωπικό των σωφρονιστικών καταστημάτων με τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, κ.λπ.).

Ειδικότερα, η ΟΣΥΕ ζητά πληροφορίες, ενημέρωση και παροχή οδηγιών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σχετικά με τα μέσα προστασίας από τον ιό.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απέστειλαν επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρουν ότι «οι συνθήκες συνωστισμού και υπερπληθώρας των κρατουμένων σε όλες σχεδόν τις φυλακές δεν επιτρέπουν τυχόν απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων (όπως ορίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ξεχωριστούς χώρους».

Η ΟΣΥΕ ολοκληρώνει την επιστολή της ζητώντας πληροφόρηση σχετικά με:

1) Εάν έχει εκπονηθεί λεπτομερές σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων της νόσου εντός των φυλακών και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και
2) Αν και πότε πρόκειται να εφοδιαστεί το προσωπικό με τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας, όπως ειδικά γάντια, χειρουργική μάσκα, οφθαλμολογική προστασία, αδιάβροχες στολές εργασίας, αλκοολούχα αντισηπτικά σαπούνια κ.λπ.

Σχόλια