Προτάσεις για ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, στη Γ. Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων

0

Προτάσεις για τη βελτιωση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης συζήτήθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να περιοριστεούν οι σχετικές καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται οτι από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η τέταρτη σε καταδίκες για παραβίαση ευλόγου χρόνου στην απονομή της δικαιοσύνης. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν σε αύξηση των οργανικών θέσεων, εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων, αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, ενίσχυση του θεσμού της ποινικής συνδιαλλαγής στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και δραστικές αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ώστε να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του “κουρεμένου” μισθολογίου των δικαστών και της αποκατάστασης των συνταγματικά κατοχυρωμένων αμοιβών τους, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην πρόθεση “αποκατάστασης της υφιστάμενης αδικίας”.
 

Σχόλια