Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους

0

Πρόταση νόμου με τίτλο “Αποκατάσταση 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις έως 700 ευρώ”, κατατέθηκε σήμερα από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ). Με την εν λόγω πρόταση νόμου εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η πρόταση αφορά σε 1.162.920 συνταξιούχους και το κόστος της ανέρχεται συνολικά σε 543.055.600 ευρώ.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση νόμου εκτίθενται τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι υφεσιακές πολιτικές στη χώρα, από τη μείωση των συντάξεων στο 32% και τη μείωση μισθών από 20% έως 50%. Οι πολιτικές αυτές σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία και τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας συνετέλεσαν στην απορρύθμιση του δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ως ένα πρώτο μέτρο αποκαταστάσης των αδικιών της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει την επαναχορήγηση του δώρου Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η σχετική πρόταση θα αποτελέσει μια μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει ως κυβέρνηση.

 

Σχόλια