Πρώτη η Νομική Σχολή Αθηνών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης

0

 

Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι οι φετινοί νικητές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης, που είχε ως θέμα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο θρίαμβος ήταν διπλός, καθώς η Μυρτώ Σταυρίδη, μέλος της ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών, βραβεύτηκε και ως «Καλύτερη Ρήτορας».

Οι έλληνες φοιτητές νομικής επικράτησαν έναντι της ομάδας του Πανεπιστημίου του Έσσεξ στον τελικό γύρο του διαγωνισμού που έλαβε χώρα στις 25 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Ευρωπαίων Φοιτητών Νομικής (ELSA), με τη σύμπραξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ομοίαζε με τη διαδικασία εκδίκασης μιας προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, πάνω σε μια εικονική υπόθεση σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Το βραβείο για το «Καλύτερο Δικόγραφο Εναγομένου» κέρδισαν οι ομάδες του Πανεπιστημίου του Έσσεξ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, ενώ το βραβείο «Καλύτερου Δικογράφου Ενάγοντος» απονεμήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. και στο Πανεπιστήμιου του Τίλμπουργκ.
 

 

Σχόλια