Πρώτη συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

0

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε εχθές η πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό την προεδρία του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν οι κεντρικές κατευθύνσεις στις οποίες πρόκειται να κινηθεί η πάταξη της διαφθοράς.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου τόνισε:«Με την ίδρυση της Αρχής αυτής, του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς, η Κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά.Είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Η δε παρουσία εδώ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει».

 

Σχόλια