Πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και ορκωμοσία βουλευτών

0

Πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη η επίσημη πρώτη συνεδρίαση της Η Αναθεωρητικής Βουλής , όπως αυτή προέκυψε από τις πρόωρες εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.

Ο προσωρινός πρόεδρος του σώματος Γιώργος Σούρλας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των εκλεχθέντων και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των βουλευτών όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος.

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος.

Οι 22 βουλευτές του ΚΚΕ αναμένεται να απόσχουν από την ορκωμοσία και να καταθέσουν γραπτή δήλωση αντίρρησης στο θρησκευτικό όρκο, ενώ οι 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να ορκιστούν «στην τιμή και στη συνείδησή τους».

Την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής, δηλαδή του προέδρου, των πέντε αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων.

Ο Δημήτρης Σιούφας έχει προταθεί από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νέας Βουλής.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κώστας Καραμανλής θα προβεί σε προγραμματικές δηλώσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση επί των δηλώσεων, η οποία θα ξεκινήσει στις δέκα η ώρα το πρωί της Παρασκευής.
Το Σάββατο και την Κυριακή, θα διεξαχθεί η συζήτηση και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με την απόδοση ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Σχόλια