Πρωτοβουλία για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης από το ΣτΕ

0

Λύσεις προς την κατεύθυνση της ταχύτερης απονομής Δικαιοσύνης από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αναζητήσει επιτροπή που συγκροτήθηκε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για τον σκοπό αυτό. Η επιτροπή θα επαναπροσδιορίσει την ύλη του ΣτΕ και την κατανομή της μεταξύ των Τμημάτων του δικαστηρίου. Επικεφαλής της θα είναι ο αντιπρόεδρος Φιλ. Αρναούτογλου και μέλη οι σύμβουλοι Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ευθ. Αντωνόπουλος, ο πάρεδρος Ηλ. Μάζος και η εισηγήτρια Λίνα Ευαγγελίου.
Για τη σύσταση της επιτροπής αυτής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΣτΕ εξαιτίας της έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων και της περιορισμένης μηχανογραφικής υποδομής ενημέρωσε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη ο πρόεδρος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, Παναγιώτης Πικραμμένος.
Η συνάντηση εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχει ο υπουργός με την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Ο κ. Καστανίδης δεσμεύθηκε και πάλι για την προστασία της ανεξαρτησίας της Θέμιδος, λέγοντας: «Θέλω να υποδηλώσω, όχι μόνο στο συμβολικό επίπεδο αλλά και με πραγματικό περιεχόμενο, την πίστη της κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ανεξαρτησία την οποία θα την προστατεύουμε με κάθε τρόπο και ζητούμε από τους δικαστές να συμπεριφερθούν όπως ακριβώς το Σύνταγμα αναγνωρίζει ότι οφείλουν να σέβονται μόνο το νόμο και τη συνείδηση».
Ο υπουργός είχε σύσκεψη και με τους αντιπροέδρους του ΣτΕ. Αμέσως μετά υπογράμμισε πως οι ιδέες της ηγεσίας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου αναφορικά με χρονίζοντα αλλά και νέα ζητήματα είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Σχόλια