Πρωτοβουλίες του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Βαρουφάκη

0

Δύο πρωτοβουλίες εκ μέρους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκδηλώθηκαν εχθές, μετά το πλήθος των σχετικών δημοσιευμάτων και το αποκαλυπτικό άρθρο της «Καθημερινής», σχετικά με το λεγόμενο plan b, της ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ. 

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε στη Βουλή, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο Περί ευθύνης Υπουργών, δύο αναφορές που είχαν υποβληθεί τις προηγούμενες ημέρες, κατά του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με χειρισμούς του για τη δημιουργία σχεδίου μετάβασης σε άλλο, πλην του ευρώ, νόμισμα.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη διενέργεια Εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που μετείχαν στο λεγόμενο plan b, αλλά δεν διαθέτουν πολιτική ιδιότητα και συνεπώς δεν ελέγχονται από τη Βουλή.

Η διαβίβαση των σχετικών αναφορών στη Βουλή, αποτελεί συνέπεια της ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με τον οποίο οποιαδήποτε έρευνα αφορά σε πολιτικούς, διενεργείται από τη Βουλή.  

Σχόλια