Πρωτοβουλίες Χατζηγάκη για την κοινωνική εργασία από κρατούμενους

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης θα έχει μια σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη διεύρυνση του θεσμού της κοινωνικής εργασίας από κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί με μικρές ποινές.
Σε συνέντευξή του ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε σχετικά: «Πραγματοποιούμε ένα ριζοσπαστικό, ένα βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο πρόγραμμα, που έχει σχέση με το σωφρονιστικό μας σύστημα με τους ανθρώπους-κρατουμένους αλλά και με την κοινωνία γενικότερα. Στόχος μας είναι ο άνθρωπος και η επανένταξή του στην κοινωνία με όρους τέτοιους ώστε να τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία για να μπορέσει να επανενταχθεί και να είναι χρήσιμος, ωφέλιμος στον εαυτό του στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο».
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις γιορτές και θα καταστήσει μόνιμες τις αποφυλακίσεις κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης κάτω των πέντε ετών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε και στο μέτρο της απόλυσης των κρατουμένων από τις φυλακές για να ασκήσουν μια κοινωφελή εργασία.
Όπως είπε, για το σκοπό αυτό θα έχει έναν ευρύτερο κοινωνικό διάλογο τόσο με τον Δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Κακλαμάνη, ως επικεφαλής της ΚΕΔΚΕ αλλά και όλους τους άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρεθούν μέσα και μέτρα υλοποιήσεως του προγράμματος της κοινωνικής εργασίας.

Σχόλια