Ρεαλισμός και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες

0

«Έχουμε ένα όραμα και θέλουμε να το ζήσουμε, όχι να το ονειρευόμαστε, ούτε να το κληροδοτήσουμε στους νεώτερους», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Δημήτρης Βερβεσός, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής του «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ», ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Ο κ. Βερβεσός κάλεσε τους δικηγόρους, με την ψήφο τους, να γυρίσουν σελίδα στο Δικηγορικό Σύλλογο:

–ενάντια στην υφιστάμενη αδράνεια,
–ενάντια σε ψευδεπίγραφες ιδεολογικοπολιτικές επιλογές,
–ενάντια σε γονιδιακές αξιολογήσεις των υποψηφίων,
–ενάντια σε αναποτελεσματικές προσωπικές φιλοδοξίες.

Επιπλέον, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» να συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δικηγόρων και δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για:

– ηλεκτρονική παρακολούθηση της ροής των δικογράφων
– ομαδικό ασφαλιστήριο των δικηγόρων
– παροχή σύγχρονων υπηρεσιών του Δ.Σ.Α. στα μέλη του
– τμήμα συλλογικών αγωγών, για να αποκατασταθεί το κύρος του Δ.Σ.Α. στην κοινωνία
– προστασία της μητρότητας, ίδρυση σταθμών δημιουργικής παιδικής απασχόλησης και αγορά ειδικών οχημάτων μεταφοράς δικηγόρων στον άξονα δικαστηρίων-κέντρου
– απορρόφηση των νέων δικηγόρων σε τομείς του Δημοσίου και της κοινής ωφέλειας
– δημιουργία ειδικού διανεμητικού λογαριασμού έμμισθων δικηγόρων και προστασία τους από την απόλυση
– βελτίωση των παροχών του Ταμείου Πρόνοιας
– θέσπιση «Μαύρης Βίβλου» πλημμελών δικαστικών αποφάσεων
– κατάργηση-περιορισμό των πολυμελών δικαστηρίων

Ο κ. Βερβεσός καταλόγισε στην απερχόμενη ηγεσία του Δ.Σ.Α. στρουθοκαμηλισμό, αδράνεια και εξοστρακισμό των κρίσιμων προβλημάτων του κλάδου και αναφέρθηκε στη συγκυρία της εποχής, η οποία επιτάσσει την ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας, που θα αναλάβει τις κρίσιμες ευθύνες και θα επιλύσει τα χρονίζοντα προβλήματα. Χαρακτήρισε αναγκαία την ανάληψη ολοκληρωμένων και ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών και σημείωσε ότι το μέλλον του κλάδου εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους τους δικηγόρους.Ο επικεφαλής της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» κάλεσε τους συναδέλφους του στις επικείμενες εκλογές να επιλέξουν μια ηγεσία αποφασισμένη να είναι παρούσα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.Στις εκλογές, που έρχονται, θα κριθεί, αν οι δικηγόροι θελήσουν να πάρουν «διαζύγιο με το χθες», δηλαδή με όσα κάνουν την καθημερινότητά τους ολοένα δυσχερέστερη και να δοκιμάσουν μια πιο διεκδικητική εκπροσώπηση, απέναντι στο υφιστάμενο status quo ή θα αποδεχθούν χαμηλές προσδοκίες, την ήσσονα διεκδίκηση και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ. «Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να «τραβήξουν» και άλλες γενιές δικηγόρων, όσα περάσαμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια