Ρυθμίσεις Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις ενοικίασης δωματίων

0

Τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις ενοικίασης δωματίων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, μειώνονται σε τέσσερα τα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση των κυρίων και μη τουριστικών καταλυμάτων. Η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Απρίλιο. Επιπλέον, απλοποιείται για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων μικρής δυναμικότητας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ εξετάζεται και η επίλυση του σχετικού προβλήματος και για τις επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας βάσει των νόμων 2741/99 και 2919/2001και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Προχωρά η διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την προμήθεια και αποστολή στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, από την συνομοσπονδία του κλάδου ή των τοπικών ομοσπονδιών, των τιμοκαταλόγων και των εγκεκριμένων εντύπων δήλωσης τιμών.

Τέλος, ο κ. Λιάσκος επισήμανε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης προχωρά το θέμα της ένταξης των επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων σε ένα μόνο κύριο ασφαλιστικό φορέα με επιλογή τους και ανεξάρτητα από την εξασφάλιση εισοδηματικού κριτηρίου.

Σχόλια