Σανιδάς: «Ανεπίτρεπτες οι αβασάνιστες κρίσεις κατά δικαστών και εισαγγελέων»

0

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις δυσμενείς κρίσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα εισαγγελείς και δικαστές κατά τη διάρκεια σύγκλησης της ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν την υποχρέωση να ενεργούν προς κάθε κατεύθυνση, με αποκλειστικό κριτήριο τη νομιμότητα και αυτό πράττουν. Οι ενέργειές τους αναμφιβόλως υπόκεινται σε σχολιασμό και κριτική, η οποία σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι ελεύθερη υπό την απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση ότι οι σχετικές υποθέσεις αφενός έπαυσαν πλέον να είναι εκκρεμείς και αφετέρου οι κρίνοντες έχουν σαφή γνώση των πραγματικών περιστατικών των υποθέσεων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εισαγγελία δεν θεωρεί επιτρεπτό να εκφέρονται αβασάνιστα δυσμενείς κρίσεις, ειδικά εάν δεν ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις και εάν οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν μπορούν να απαντούν.

Οποιαδήποτε ανάμειξη των δικαστών και εισαγγελέων σε διαμάχες μπορεί να διαταράξει την εμπιστοσύνη του λαού στην αμεροληψία της Δικαιοσύνης, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σχόλια