ΣΔΟΕ: Στο 50 τοις εκατό η παραβατικότητα των ενεχυροδανειστηρίων και των αργυραμοιβών

0

Ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας διαβίβασε στη Βουλή στοιχεία σχετικά με την νομιμότητα των ενεχυροδανειστηρίων και των αργυραμοιβών που έχουν κάνει έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ, σε συνέχεια ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και Μαρία Γιαννακάκη και ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ, από τις 100 επιχειρήσεις που έχουν ελεγχθεί, παρατηρήθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 50%, ενώ έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο δράσης με σκοπό τον έλεγχο ενεχυροδανειστηρίων, των αργυραμοιβών και των ασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων, κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών.

Το ανωτέρω σχέδιο καταρτίσθηκε λόγω της αυξανόμενης δραστηριοποίησης τέτοιου είδους επιχειρήσεων και εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων ελέγχων που διεξάγει το ΣΔΟΕ, με σκοπό την καταπολέμηση των εστιών οικονομικού εγκλήματος αλλά και της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες σε τρεις σχετικές περιπτώσεις, όπου ακολουθήθηκε μάλιστα και η αυτόφωρη διαδικασία.