Σε αίθουσα δικαστηρίου μετατρέπεται το γήπεδο του Beach Volley

0

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: STREETVIEW GOOGLE MAPS

Σύμφωνα με τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε εχθές βράδυ στη Βουλή,  η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του Beach Volley, στο παραλιακό μέτωπο, μετατρέπεται σε αίθουσα δικαστηρίου και σε χώρους κράτησης.

Ειδικότερα, παραχωρείται η εν λόγω εγκατάσταση για 20 συνολικά έτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκείμενου να φιλοξενούνται σε αυτό σημαντικές δίκες, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και μαρτύρων.

Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Καλλιθέας,
ως χώρος αναψυχής και αθλητισμού των κατοίκων του.

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης

“Ένα δομικό πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης, η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων δικών, περνά ήδη στη φάση της επίλυσής του. Χωρίς αντάλλαγμα παραχωρήθηκε, με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και  Ανθρώπινων Δικαιωμάτων η χρήση ακινήτου που βρίσκεται στη ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

 Όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, η έλλειψη αιθουσών για διεξαγωγή μεγάλων δικών (όπως π.χ.: αυτή που αφορούσε μέλη της Χ.Α.) δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης:  τα φαινόμενα της απόλυσης υποδίκων λόγω συμπλήρωσης  του χρόνου προφυλάκισης εξαιτίας της σπάνιας διαθεσιμότητας μεγάλης αίθουσας, της σώρευσης καθυστερούμενων υποθέσεων, και των απότοκων κινδύνων παραγραφής είχαν γίνει ιδιαίτερα αισθητά στην ελληνική κοινωνία.

Το ΥΔΔΑΔ  διαβεβαιώνει, ότι οι τρόποι χρήσης μέρους του ακινήτου θα αποτελέσουν αντικείμενο προηγούμενου διαλόγου με την Περιφέρεια Αττικής και τους ενδιαφερόμενους δήμους, ώστε να ενταχθεί επωφελώς  η νέα χρήση στον σχεδιασμό και στα προγράμματα που αφορούν την περιβάλλουσα ζώνη, χωρίς να προξενήσει παρενέργειες ή επιβαρύνσεις στον ευρύτερο χώρο του Ολυμπιακού Πόλου”.
 

Σχόλια