Σε ανασύνταξη οι Δικαστικές Ενώσεις μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών

0

Αποκλειστικό θέμα στο αυριανό Δ.Σ. της Ένωσης θα είναι η περαιτέρω στάση των δικαστών στην κυβερνητική απόφαση για μείωση των αποδοχών τους. Εκ των προτάσεων που πρόκειται να εξεταστούν στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως είναι και η κάθοδος του κλάδου σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή απαγορετυτική πρόβλεψη του Συντάγματος, καθώς οι δικαστές θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Γ. Φαλτσέτος πρόκειται να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης για τις 14 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να καθοριστεί η στάση των Διοικητικών δικαστών. Παράλληλα, για αύριο Παρασκευή (7/9) στις 11. π.μ. έχει οριστεί συνάντηση των εκπροσώπων των Δικαστικών Ενώσεων με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη,ενώ αναμένεται και η απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι νέες κινήσεις του σώματος, έρχονται σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι οι νέες μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα ανέρχονται στο 22 με 23%, παραπέμποντάς τους παράλληλα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Σχόλια