Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο υπάλληλοι για παράνομη αποφυλάκιση κρατουμένου

0

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μετά το περιστατικό της παράνομης αποφυλάκισης από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενός εκ των τεσσάρων δραστών της δολοφονίας των δύο ειδικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, διενεργείται ήδη από τον Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφυλακίσθηκε ο κρατούμενος. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί στην περιοχή του Μενιδίου.

Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν ενώ ο τέταρτος συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου 2012, ως προς το σκέλος της ληστείας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του η υπόθεση της ανθρωποκτονίας. Όμως, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν επέστρεψε στον Κορυδαλλό αντί να συνεχίσει την έκτιση του υπόλοιπου χρόνου μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου , αποφυλακίστηκε σαν να μην υπήρχε σε βάρος του άλλη δικαστική εκκρεμότητα.

Για την επίμαχη αποφυλάκιση του δράστη ενημερώθηκε προ 20ημέρου ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και αμέσως έδωσε εντολή στην υπεύθυνη των φυλακών Εισαγγελέα να διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου.

Σχόλια