Σε δίκη οι “27” των επεισοδίων της Παιανίας

0

Απορρίφθηκε η προσφυγή που είχαν καταθέσει οι 27 κατηγορουμένοι της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλιόπουλου στα επεισόδια της Παιανίας στις 29 Μαρτίου του 2007 και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη στις 5 Σεπτεμβρίου

Συνολικά έχουν ασκηθεί τέσσερις κατηγορίες εις βάρος των εννέα εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι για πρώτη φορά κατονομάζονται ως δολοφόνοι του Φιλόπουλου.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι και η ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι υπόλοιπες είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθεια εκρηκτικών βομβών.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γνωστό μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού, ενώ το συμβούλιο εφετών απέρριψε και τις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο προφυλακισμένων. Οι ανωτέρω κατηγορίες επισύρουν φυλάκιση από 10 χρόνια μέχρι ισόβια.

Εν τω μεταξύ το συμβούλιο εφετών ζήτησε να διενεργηθούν νέες έρευνες και για την εμπλοκή των οπαδών του Παναθηναϊκού στην υπόθεση, ενώ στο πόρισμα περιγράφεται αναλυτικά το πώς οδηγήθηκε ο οπαδός στο θάνατο. Το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η δολοφονία έγινε από πρόθεση και οι οι δολοφόνοι βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση».

Σχόλια