Σε δίκη παραπέμπεται ο Γ. Σερίφης με την κατηγορία της συμμετοχής στον ΕΛΑ

0

Την παραπομπή σε δίκη του Γιάννη Σερίφη με την κατηγορία της συμμετοχής στον ΕΛΑ, καθώς και για συνέργεια στην βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου ΜΑΤ στον Περισσό το 1994, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλιος, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπονται σε νέα δίκη οι πέντε δικαζόμενοι στον Κορυδαλλό για κατηγορίες που αφορούν βομβιστικές επιθέσεις κατά Οργανισμών Κοινής Ωφελείας για τις οποίες το συμβούλιο είχε διατάξει περαιτέρω ανάκριση.

Σημειώνεται ότι η δίκη αυτή θα γίνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δίκης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Τόσο στον Γιάννη Σερίφη, όσο και στους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους το συμβούλιο έχει επιβάλλει περιοριστικούς όρους και καταβολής χρηματικής εγγύησης. Ειδικότερα στον Γ.Σερίφη απαγορεύεται η έξοδος από την Αττική, ενώ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση ύψους 6.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σερίφης κατηγορείται εκ νέου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον αθώωσε.