Σε δίκη παραπέμπονται 4 άτομα για το δυστύχημα στον Αλιάκμονα

0

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης για το πολύνεκρο δυστύχημα στον Αλιάκμονα ζήτησε την παραπομπή σε δίκη 4 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον οδηγό της νταλίκας, που κατηγορείται ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, της συζύγου του, που φέρεται ως ιδιοκτήτρια της νταλίκας και του επέτρεψε να οδηγεί χωρίς να διαθέτει το αντίστοιχο δίπλωμα, καθώς και των δύο ιδιοκτητών του λεωφορείου του ΚΤΕΛ.

Προκειμένου να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων δι απευθείας κλήσεως απαιτείται να συμφωνήσει η ανακρίτρια που διενήργησε την έρευνα.

Ο οδηγός της νταλίκας από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι το όχημά του δεν ήρθε σε επαφή με το λεωφορείο. Όσον αφορά την κατηγορία που του αποδίδεται ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών παραδέχεται ότι έκανε χρήση χασίς δύο ημέρες μετά το δυστύχημα εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που δέχτηκε από τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, ωστόσο υποστηρίζει ότι η εξέταση έγινε πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος χρήσης.

Στην πραγματογνωμοσύνη που έχει διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές επιβεβαιώνεται η κακή κατάσταση των ελαστικών του λεωφορείου.