Σε εξέλιξη η δίκη για τα πλαστά τιμολόγια της ΠΑΕ Πανιώνιος

0

Συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων του Πανιωνίου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι και παράγοντες της Αυτοδιοίκησης της Νέας Σμύρνης, καθώς και ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας Αχιλλέας Μπέος.
Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις από την έκδοση των πλαστών τιμολογίων, ο δήμος Νέας Σμύρνης, στον οποίο ανήκε το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας, ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δέκα διωκόμενους αφορούν τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι-μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον Μάρτιο του 1995 έως και τον Ιούλιο του 2000 συναποφάσισαν «με ενότητα δόλου» και με «εναλλασσόμενους ρόλους» να καταρτίσουν εικονικά τιμολόγια για δήθεν παροχή υπηρεσιών, όπως βαψίματα, αγορά χλοοτάπητα, ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων κ.α. που «προσέφεραν» στην ομάδα ανύπαρκτες φορολογικά εταιρίες.

Σχόλια