Σε εξέλιξη η δίκη για το Συνδικάτο του εγκλήματος

0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχθηκε το αίτημα που υπέβαλαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση του λεγόμενου “”συνδικάτου του εγκλήματος”” για την διαβίβαση των αιτήσεων που είχε υποβάλει η ΕΥΠ σε Εισαγγελέα για να της επιτραπεί η άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εμπλεκομένων στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι παρατύπως δόθηκε άδεια στην ΕΥΠ να παρακολουθήσει τα τηλέφωνα τους και πρόσθεσαν ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα στον αρμόδιο Εισαγγελέα και απευθύνθηκε σε Εισαγγελέα Εφετών επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, που όπως ανέφερε η υπεράσπιση “”δεν περιλαμβάνουν απαγωγή εφοπλιστή””.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων και έτσι οι αιτήσεις της ΕΥΠ θα διαβιβαστούν και θα περιληφθούν στην δικογραφία ώστε να λάβουν γνώση οι συνήγοροι υπεράσπισης. Ο Παναγιώτης Βλαστός -που του αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο λεγόμενο “”συνδικάτο του εγκλήματος”” αναφέρθηκε επίσης και στις απομαγνητοφωνήσεις που έγιναν στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ο κ. Βλαστός υπέβαλε ένσταση πλαστότητας εγγράφων, τονίζοντας ότι για το θέμα αυτό έχει υποβάλλει μήνυση σε δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ που έκαναν απομαγνητοφώνηση.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι οι υπάλληλοι έχουν αλλάξει τις ημερομηνίες των συνομιλιών και έχουν παραλείψει τμήματα ιδιαίτερης σημασίας για τον ίδιο.

Σχόλια