Σε εξέλιξη η δίκη για τον τραυματισμό της Αγγελικής Χατζηδημητρίου στη Χίο

0

Ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Χίου συνεχίζεται η δίκη για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο το 2006.
Στις 8 Απριλίου του 2006, η δημοσιογράφος βρέθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ του νησιού, όταν υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι της εμπόδισε την είσοδο με βίαιο τρόπο. Συνεπεία του τραυματισμού της, η δημοσιογράφος βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος σεκιούριτι αλλά και τέσσερις γιατροί του Νοσοκομείου για την αμέλεια που καταγγέλλεται ότι επέδειξαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Κατά τη διαδικασία δημοσιοποιήθηκαν και λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της κ. Χατζηδημητρίου, σύμφωνα με τις οποίες η δημοσιογράφος δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάσει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης και κλινικά συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο “”Locked in””. Η δημοσιογράφος έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με τα μάτια.
Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της δίκης, δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων γιατρών.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, στην οποία τονίζεται ότι: “”Η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει όπως πρέπει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Η επίθεση εναντίον της αποτελεί δολοφονική απόπειρα κατά της ελευθεροτυπίας. Η καταδίκη όλων όσων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) στερούν την Αγγελική από την οικογένειά της και τη δημοσιογραφική οικογένεια θα αποτελέσει δικαίωση για όλους μας””.
Ανακοίνωση εξέδωσε σχετικά και η ΠΟΕΣΥ, σύμφωνα με την οποία: “”τεσσεράμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου στην είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής στη Δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί… πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι δυο φορές το χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου””.

Σχόλια