Σε ισχύ τέθηκε ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία

0

Σε ισχύ τέθηκε από χθες ο νόμος 3500/06, που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή «για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».

Στόχος του είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και η ποινικοποίηση συμπεριφορών που μέχρι πρότινως δεν οριοθετούνταν με νομοθετικό πλαίσιο.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο 4 του νόμου, στο οποίο για πρώτη φορά γίνεται σαφές ότι η σωματική τιμωρία των παιδιών δεν είναι επιτρεπτή στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησής τους.

Το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών (στο οποίο μετέχουν Υπουργεία, δημόσιοι και μη κυβερνητικοί φορείς) εισηγήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την παραπάνω ρύθμιση, με σκοπό την πρόληψη της βίας στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, σύμφωνα και με τις προτάσεις διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Δίκτυο, παράλληλα ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, πάνω στα συγκεκριμένα θέματα, ενώ ήδη οργανώνονται σεμινάρια για επαγγελματίες που εργάζονται με γονείς και παιδιά.

Σχόλια