Σε νέα απολογία καλούνται τα ύποπτα μέλη των Πυρήνων για τα τρομο-δέματα

0

Σε απολογία καλούνται εκ νέου πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που αντιμετωπίζουν πλέον από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης, κατηγορίες και για την αποστολή των δεκατεσσάρων παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε ξένους ηγέτες.
Ειδικότερα, σε νέα απολογία καλούνται από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές οι: Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρός, Χάρης Χατζιμιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας, ενώ τις επόμενες ημέρες ο κύκλος των κατηγορουμένων για την υπόθεση της αποστολής των παγιδευμένων πακέτων ενδέχεται να “”ανοίξει”” με κλήσεις σε απολογίες τουλάχιστον άλλων τεσσάρων προσώπων.

Την επόμενη Δευτέρα, εξάλλου, αναμένεται να αρχίσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία που αφορά τους “”Πυρήνες”” με κατηγορούμενους 13 νεαρούς εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν ασύλληπτοι.
Εν προκειμένω, οι κατηγορίες αφορούν την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτή κ. Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Σχόλια