Σειρά νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

0

Αρχικά, αναφέρθηκε σε «διαδικασία-εξπρές» για όλες τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις που έχουν αντικείμενο 150.000 ευρώ και άνω, οι οποίες θα εκδικάζονται πλέον μέσα σ’ ένα μήνα.

Συνέχισε με την επέκταση της εφαρμογής του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων στο σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Ακόμα, εξετάζοντας τα περιβόητα «φακελάκια» που εδώ και χρόνια μαστίζουν το χώρο της υγείας, τόνισε ότι μετατρέπεται σε υποχρεωτική η επιβολή χρηματικής ποινής που θα ανέρχεται στο 50πλάσιο του αποκτηθέντος ωφελήματος από την παράνομη συναλλαγή, ενώ μέχρι σήμερα η επιβολή του προστίμου ήταν δυνητική.

Ανακοίνωσε επίσης νομοθετική παρέμβαση και για τις εργασιακές διαφορές που εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων ενώ έκανε ειδική μνεία στις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών δηλώνοντας ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν και αυτοί στις θυσίες του ελληνικού λαού συμμεριζόμενος όμως παράλληλα την άποψη τους περί μη αποδοχής μεσοσταθμικών περικοπών των αποδοχών τους. Τέλος, ανακοίνωσε ότι επέρχεται αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για την προσβολή της προσωπικότητας από δημοσιεύματα του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Σχόλια