Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για τα κανάλια πρότεινε το ΕΣΡ

0

Σειρά προτάσεων για βελτίωση των προγραμμάτων της τηλεόρασης πρότεινε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Γιάννης Λασκαρίδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Ο κ. Λασκαρίδης, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις αδειοδοτήσεις, τόνισε την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει τόσο την απαγόρευση διαφημίσεων στη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων, όσο και την αρνητική μοριοδότηση σε όσα τηλεοπτικά μέσα δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες ποιότητας των εκπομπών.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών για τα πεπραγμένα του ΕΣΡ το 2006, ο κ. Λασκαρίδης έκανε λόγο για ασάφεια διατάξεων του ισχύοντος νόμου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι όσα πρόστιμα και κυρώσεις κι αν επιβληθούν στους παραβάτες, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, ενώ κατέδειξε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός ότι πολλές από τις κυρώσεις που επιβάλει το ΕΣΡ αναστέλλονται από το ΣτΕ.

Οι προτάσεις του ΕΣΡ αντιμετωπίστηκαν θετικά από την πλειοψηφία των βουλευτών, που καυτηρίασαν το επίπεδο των εκπομπών, ιδιαίτερα αυτών που απευθύνονται στα παιδιά, αλλά και των δελτίων ειδήσεων.