Σειρά νομοσχεδίων ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας

0

Το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και του συστήματος Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ακόμη πως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για μια σειρά νομοσχεδίων, όπως εκείνο που αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας, το οποίο θα είναι έτοιμο το Μάρτιο και έχει προσαρμόσει το αμερικανικό σύστημα στα ελληνικά δεδομένα.

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ακόμη ότι πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το προσχέδιο για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θέμα για το οποίο όμως, όπως τόνισε, χρειάζεται μεγάλος δημόσιος διάλογος.Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από το φθινόπωρο του 2005, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο, καθώς ο κλάδος Υγείας του ΙΚΑ θα ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για μια σειρά νομοσχεδίων, όπως για την ποιότητα της υγείας, για τα μέτρα προστασίας των φτωχών οικογενειών, για την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου και για την φαρμακευτική πολιτική που θα προωθηθούν σύντομα.

Σχόλια