Σημαντική διάκριση των ομάδων της ΕΣΔι στον διαγωνισμό του EJTN

0

 

Η ΕΣΔι  έλαβε μέρος  για τέταρτη συνεχή χρονιά στο THEMIS Competition, με την παρουσία της σε τέσσερις ημιτελικούς , που διοργανώνει κάθε χρόνο το EuropeanJudicialTrainingNetwork ,  και στο οποίο παίρνουν μέρος σπουδαστές από όλες τις Σχολές Δικαστών της Ε.Ε.

Στον Semi‐Final Α που διενεργήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 24 έως τις 27/4/2018 και στην κατηγορία “InternationalJudicialCooperationinCriminalMatters”, διαγωνίστηκαν οι: Βασίλειος Δημουλάς σπουδαστής της 24ης εκπαιδευτικής σειράς στην κατεύθυνση των Εισαγγελέων , Ευγενία Πατρώνη (κατεύθυνση Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης) και Μαρία Καραγιάννη (κατεύθυνση Εισαγγελέων) σπουδάστριες της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ.Λάμπρου Τσόγκα, Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στον Semi-FinalBπου διενεργήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας από τις 7 έως τις 9/5/2018 και στην κατηγορία «EuropeanFamilyLaw» , διαγωνίστηκαν οι: Πηνελόπη Κουϊρουκίδου, Αριστέα Περτσελάκη και Μαρία Περτσελάκη, σπουδάστριες της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Σπυρίδωνα Τσαντίνη, Αν.Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ, διδάσκοντα της ΕΣΔι.

Στον Semi-FinalCπου διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από τις 4 έως τις 7/6/2018 και στην κατηγορία «EuropeanCivilProcedure» διαγωνίστηκαν οι: Αικατερίνη Παρασκευή Παπαδάτου, Βασιλική Παπαμιχαλοπούλου και Δέσποινα Σιμοπούλου, σπουδαστές της ΚΔ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση της κ.Πελαγίας Γέσιου – Φαλτσή ομ.Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στον Semi-FinalDπου διενεργήθηκε στη Βουδαπέστη από τις 3 έως τις 6/7/2018 και στην  κατηγορία «JudicialEthicsandProfessionalConduct» διαγωνίστηκαν οι: Ελένη Πυργάκη, Ευρυδίκη Μαρκοπούλου και Δαμιανός Καϊρέτογλου, σπουδαστές της ΚΓ΄ εκπαιδευτής σειράς , στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Σπυρίδωνα Βλαχόπουλου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, διδάσκοντα της ΕΣΔι.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα και περιελάμβανε την σύνταξη γραπτής εργασίας σε θέμα που επιλέγεται από την ομάδα που συμμετέχει, την παρουσίαση της εργασίας και την υποστήριξή της στο πλαίσιο συζήτησης που ακολουθεί.

 Στο Semi-FinalD: η Ελληνική Ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό με εργασία με θέμα “Weighing religious beliefs on the scale of Justice– The judge as an arbitrator of trust”, αποσπώντας το ειδικό βραβείο της επιτροπής.

Σχόλια