Σήμερα αναμένεται να αποσταλεί στη FIFA η νομοθετική ρύθμιση

0

Η τελική διαμόρφωση της τροπολογίας αναμένεται να σταλεί σήμερα στη FIFA , όπως είχε συμφωνηθεί, , σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Ορφανου, σχετικά με το αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Ορφανός, αφού τόνισε, ότι το νομοσχέδιο κάνει μία τομή στην πορεία του επαγγελματικού Αθλητισμού, υπογράμμισε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι είναι αντισυνταγματική η τροπολογία και τον ισχυρισμό του προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, ότι η FIFA δεν θα την αποδεχτεί: «Εμείς, ως καλοί νομοθέτες, θα συνυπολογίσουμε όλες τις θέσεις. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω, ότι η Βουλή έχει αποφανθεί επί του θέματος της αντισυνταγματικότητας. Οποιοσδήποτε άλλος για οποιαδήποτε ρύθμιση λέει ότι είναι αντισυνταγματική, υπάρχουν τα δικαστήρια τα οποία κρίνουν».

Σε άλλη ερώτηση που υποβλήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με την αγωνία των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο υφυπουργός επισήμανε: «Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και με βάση τη συμφωνία που είχαμε κάνει στις 29 Μαΐου και η οποία επαναβεβαιώθηκε στις 4 και 5 Ιουνίου θα δώσουμε διέξοδο, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Σχετικά με το αν υπήρξε επαφή με τον πρόεδρο της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, ο κ. Ορφανός είπε: «Υπήρξε επαφή με αξιωματούχους της FIFA και εκείνο το οποίο έχουμε συμφωνήσει είναι, κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, να τους στείλουμε την τελική διαμόρφωση της τροπολογίας, την οποία έχουμε υποσχεθεί με την επιστολή που στείλαμε στις 4 Ιουνίου, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο».

Τέλος, όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε εάν θα αποσυρθεί η τροπολογία που αφήνει εκτός του προστατευτικού δικτύου της Πολιτείας όποια Ομοσπονδία δεν συντάσσεται με την αθλητική νομοθεσία, τόνισε: «Αυτό είναι μια γενική ρύθμιση και δεν αφορά μόνο την ΕΠΟ, οπότε δεν αίρεται. Βασικός μας στόχος είναι η οποιαδήποτε τελική κίνηση να σημαίνει και ουσιαστική λήξη των «εχθροπραξιών». Κινούμαστε γρήγορα, ώστε αύριο Πέμπτη να σταλεί στη FIFA η νομοθετική ρύθμιση που θα κάνουμε».

Σχόλια