Σήμερα απολογείται ο 26χρονος συλληφθείς για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

0

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ζήτησε και έλαβε το βράδυ της περασμένης Τρίτης από τον εφέτη – αναπληρωτή ειδικό ανακριτή, Κώστα Μπαλτά ο 26χρονος που συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, δακτυλικά αποτυπώματα του 26χρονου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι βρέθηκε στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου μόνο μία φορά, πριν από 2,5 χρόνια, όταν ένας εκ των παλαιότερων συλληφθέντων, με τον οποίο γνωριζόταν, του ζήτησε να τον βοηθήσει στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του.
Ο νεαρός είχε βρεθεί ξανά στα χέρια των αστυνομικών αρχών τον Μάιο του 2006, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο κέντρο της Αθήνας. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα έδινε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Πηγαίνοντας να παρουσιαστεί στο τμήμα την περασμένη Τρίτη συνελήφθη, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του στις 31 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι ο εφέτης – ειδικός ανακριτής της υπόθεσης, Πρόεδρος Εφετών Δημήτρης Φλέγκας, απεβίωσε στις 30 Δεκεμβρίου, ύστερα από έμφραγμα του μυοκαρδίου, έτσι την ανάκριση διεξάγει ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος είχε οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών αναπληρωτής του τον περασμένο Νοέμβριο.

Σχόλια