Σήμερα η ψηφοφορία της τροπολογίας για την αυτονόμηση κοινοτήτων

0

Σήμερα θα διεξαχθεί στη Βουλή η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον «Καποδίστρια», που επιτρέπει την αυτονόμηση συγκεκριμένων κοινοτήτων. Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται σε αποχώρηση από τη διαδικασία.

Έως αργά το βράδυ της Τρίτης, έξω από την Βουλή βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Νέου Μαρμαρά, οι οποίοι ζητούν επίσης αυτονόμηση της κοινότητάς τους. Επίσης, στον Αγιο Ιωάννη Λασιθίου οι κάτοικοι απέκλεισαν την Τρίτη τον εθνικό δρόμο. Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, που ζητούν αυτονόμηση από το δήμο Σιθωνίας. Συγκεκριμένα, προτίθενται να να κλείσουν την κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί προς Θεσσαλονίκη, στη θέση Καρδάμη, στις 10:00 την Τετάρτη.

Ολοένα και περισσότερες κοινότητες προστίθενται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν την αυτονόμησή τους από Καποδιστριακούς δήμους. Μεταξύ αυτών, τα δημοτικά διαμερίσματα Δίου Πιερίας, Ρυσίου, Σχολαρίου και Καρδίας.

Πάντως, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αυτονόμηση μόνο των κοινοτήτων Βραχασίου, Τσαριτσάνης, Δονιανών και Μιλάτου.

Σχόλια