Σήμερα η δίκη του ανθυπαστυνόμου

0

Σε δίκη παραπέμπεται σήμερα από το αυτόφωρο τριμελές ο ανθυπαστυνόμος, ο οποίος κατηγορείται για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράβαση ειδικών διατάξεων, που αφορούν σε αστυνομικό.
Ο ανθυπαστυνόμος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Σάββατο με παραγγελία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Τσιατούρα αφού «είχε διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο ειδικός φρουρός που ήταν οδηγός του περιπολικού που πήρε ο ανθυπαστυνόμος για να ξεφύγει από το μπλόκο των συναδέλφων του στα διόδια Αφιδνών, γιατί «εγκαταλείποντας τα κλειδιά του οχήματος στη θέση εκκίνησης και απομακρυνόμενος από αυτό, έδωσε την ευκαιρία στο δράστη να υφαρπάξει το υπηρεσιακό όχημα και να απομακρυνθεί».
Έρευνα διετάχθη και σε βάρος των αξιωματικών της Καρδίτσας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν μέχρι τώρα την υπόθεση του ανθυπαστυνόμου.
Συγκεκριμένα, ο ανθυπαστυνόμος έχει ιατρικό ιστορικό, που αναφέρει ότι πάσχει από νεύρωση και φοβικό σύνδρομο. Παρ όλα αυτά το 2006 έλαβε ιατρική γνωμάτευση ότι μπορεί να υπηρετεί κανονικά.
Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι τον Ιανουάριο εξετάστηκε και πάλι από ψυχίατρο, ο οποίος του έδωσε 30 μέρες αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, η υπηρεσία του δεν κίνησε ως όφειλε αυτεπάγγελτη διαδικασία για να εξετασθεί από την ανώτατη επιτροπή αναρρωτικών αδειών.

Σχόλια