Σήμερα η ορκωμοσία της νέας Πρωθυπουργού κας Βασιλικής Θάνου

0

 

Κατά τον κύκλο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, διαπιστώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβερνησης και ως εκ τούτου δε συγκαλείται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, προχωρά η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 27 Αυγούστου στις 20.00.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται, κατά δέσμια αρμοδιότητα, να προχωρήσει αμέσως στην διαδικασία εφαρμογής των λοιπών διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «…και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές”.

Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου. Τούτο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, της οποίας η ορκωμοσία ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00. Ενώ η ορκωμοσία της υπ’ αυτήν Κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας Πρωθυπουργού.

Δείτε την τελευταία συνέντευξη της κας. Θάνου στο Lawnet.gr

Σχόλια