Σήμερα οι απολογίες για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου

0

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν σήμερα –ύστερα από την ολιγοήμερη προθεσμία που είχαν πάρει– οι τρεις κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη. Πρόκειται για δύο ταμίες της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, από την οποία είχαν κάνει «φτερά» 710.000 ευρώ, και ακόμα έναν άνδρα που τους προμήθευσε το όπλο του εγκλήματος. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Το πτώμα του 47χρονου θύματος εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε παραλία του δήμου Ελευθερών Καβάλας, όταν αστυνομικός που βρέθηκε στην περιοχή για ψάρεμα είδε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του. Ύστερα από λίγο, άνδρες της Ασφάλειας Καβάλας που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν τη σορό του δημάρχου στο πορτμπαγκάζ του οχήματος, δεμένη με σχοινιά και διάτρητη από σφαίρες πυροβόλου όπλου στον θώρακα και το κρανίο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Κουκούδης δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο και οκτώ πυροβολισμούς στον θώρακα και το κεφάλι.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Αλέξανδρος Μπιτζής έκανε λόγο για «έγκλημα με πρωτοφανή αγριότητα» και πρόσθεσε ότι «κίνητρο ήταν το οικονομικό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί στο ταμείο του δήμου τόσο από τον δήμαρχο όσο κι από τους δράστες». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δήμαρχος πίεζε έντονα τους δύο ταμίες να βρουν τρόπο να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου και από εκεί άρχισε η αντιδικία τους. Περισσότερο φως στην υπόθεση καλείται να ρίξει η Δικαιοσύνη.

Σχόλια