Σωρεία ενστάσεων στο Εκλογοδικείο

0

Νέες ενστάσεις κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο εις βάρος τους κύρους της εκλογής βουλευτών στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ της Α’ Πειραιώς Γ. Καλός, ο οποίος έλαβε 17.550 σταυρούς κατέθεσε ένσταση κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος Π. Μελά υποστηρίζοντας ότι έγιναν σε βάρος του λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών και προστέθηκαν σταυροί υπέρ του κ. Μελά.
Στο Ρέθυμνο, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Σχοινάς κατέθεσε ένσταση κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος Όλγας Κεφαλογιάννη. Οι δύο βουλευτές έχουν διαφορά 39 σταυρών.
Δεύτερη ένσταση κατά της κ. Κεφαλογιάννη κατέθεσε επίσης ο δικηγόρος και εκλογέας Προδρ. Μιχαηλίδης, ο οποίος με την ίδια ένσταση στρέφεται και κατά του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαδημητρίου.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε ένσταση ζητώντας να καταμετρηθούν υπέρ του κόμματος του 1.080 σταυροί σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Ο αναπληρωματικός βουλευτής ΝΔ στη Ρόδο Β.Χρύσης κατέθεσε ένσταση κατά της πρώτης αναπληρωματικής βουλευτού του ίδιου κόμματος Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατριδή ενώ η διαφορά σε σταυρούς είναι 63.
Στο ΠΑΣΟΚ ένσταση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, Αντώνης Βγόντζας κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος Μαρίας Σκραφνάκη και του δεύτερου αναπληρωματικού βουλευτή του ίδιου κόμματος Ευρ. Κουκιαδάκη.
Στην Ηλεία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π.Αντωνακόπολος κατέθεσε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών κατά του εκλογέα, Μ.Κατρίνη ο οποίος πρόσκειται στο ίδιο κόμμα.

Σχόλια