Σωρεία προσφυγών για τα παράνομα τέλη στάθμευσης και τα πρόστιμα

0

Διαρκώς αμφισβητείται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ισχύει εκ νέου στην Αθήνα, καθώς από το ξεκίνημα εφαρμογής του χιλιάδες Αθηναίοι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν παράνομα τέλη στάθμευσης, αλλά και παράνομα πρόστιμα, τα οποία αναζητούν δια της δικαστικής οδού.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Έθνος, οι θέσεις στάθμευσης επεκτάθηκαν σε πολλά σημεία, στα οποία δεν επιτρέπεται καν το παρκάρισμα ΙΧ από τον ΚΟΚ, ενώ το πρόστιμο που όρισε ο Δήμος Αθηναίων για την παράβαση της στάθμευσης χωρίς την καταβολή του σχετικού τέλους είναι παράνομο, καθώς είναι μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ.

Τα παραπάνω οδήγησαν πολλούς πολίτες, οι οποίοι πλήρωσαν παράνομα τέλη στάθμευσης και πρόστιμα, να προσφύγουν στα δικαστήρια, αναζητώντας τα εν λόγω ποσά από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει εισπράξει μέχρι σήμερα από τις κλήσεις, ποσό που ανέρχεται σε 1.260.000 ευρώ.

Παράλληλα, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και ο καθορισμός επιβολής προστίμων αμφισβητούνται ευθέως ως προς τη συνταγματικότητά τους με προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ και επιδιώκουν παράλληλα το «πάγωμα» του μέτρου.

Σχόλια