Σωτήρης Χατζηγάκης: «Η προάσπιση των θεσμών είναι χρέος και πυξίδα μας»

0

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, προέβη σε δηλώσεις κατά την τελετή παράδοση παραλαβής του Υπουργείου από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Αναστάση Παπαληγούρα, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ανέφερε τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου, αλλά και του ιδίου προσωπικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η προάσπιση των θεσμών αποτελεί χρέος, αλλά και πυξίδα» στο έργο του.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγάκης, έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την ικανοποίηση του αισθήματος του δικαίου μεταξύ των πολιτών, την προάσπιση βασικών ελευθεριών και, παράλληλα, την γρήγορη κίνηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας σε βασικούς τομείς του δικαίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση της ζωής του δικαστή και στους όρους της επαγγελματικής του απασχόλησης, ώστε να του αναγνωρίζονται συνθήκες μέγιστης αξιοπρέπειας.

Τόνισε εξάλλου, ότι δεν θα παραλείψει να προωθήσει στη Βουλή τα νομοθετήματα που έχουν ετοιμαστεί, ενώ κάλεσε «όλους τους λειτουργούς της Θέμιδος, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους, νομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διοικητικούς λειτουργούς των δικαστηρίων, να εργαστούν έτσι, ώστε να κρατήσουμε το θεσμό στο ύψιστο επίπεδο αλλά και να φανούμε άξιοι της προσδοκίας αυτής της κυβέρνησης».

Σχόλια