Στάση εργασίας δικαστικών υπαλλήλων στο Εφετείο Αθηνών

0

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20.6.2008 οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Εφετείο Αθηνών με αίτημα την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στο Εφετείο Αθηνών από την Τετάρτη 18.6.2008 έως και την Παρασκευή 20.6.2008 από ώρα 12 έως πέρατος ωραρίου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
«Η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αποφάσισε την αύξηση των δικασίμων χωρίς την αντίστοιχη αύξηση των δικαστικών υπαλλήλων. Με τον τρόπο αυτό προσέθεσε νέα προβλήματα στην εκδίκαση των υποθέσεων οδηγώντας τους δικαστικούς υπαλλήλους σε αδυναμία ανταπόκρισης στα καθήκοντά τους.
Είναι παράδοξο φαινόμενο ο δυσανάλογος αριθμός των υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών στο Εφετείο Αθηνών σε σχέση με τους υπηρετούντες γραμματείς, αφού υπηρετούν 163 δικαστικοί υπάλληλοι και αντίστοιχα 254 εφέτες και πρόεδροι εφετών».
Ο Σύλλογος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, προχωρεί σε στάσεις εργασίας διεκδικώντας:
«Την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων (γραμματέων, δακτυλογράφων – χειριστών Η/Υ και επιμελητών δικαστηρίων), καθώς την αύξηση και ανακατανομή των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και μηχανοργάνωσης.
Την πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Εφετείου που αφορά στον αριθμό των εγγραφόμενων υποθέσεων.
Το περιορισμό των διακοπών των συνεδριάσεων για επόμενη ημέρα έως ότου προσληφθούν νέοι γραμματείς».