ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό

0

Απορρίφθηκε από το θερινό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση προσωρινής διαταγής επτά κατοίκων του Βοτανικού, με την οποία ζητούσαν το «πάγωμα» των σχετικών διαδικασιών, για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού.
Πρόκειται για ανοιχτό διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί, προκειμένου να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στη θέση του παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού, επί της Ιεράς Οδού, στο Βοτανικό. Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν στην αίτησή τους, ότι η κατασκευή τεμένους στο επίμαχο σημείο ενέχει κινδύνους διατάραξης της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας της καθημερινής ζωής των περιοίκων, καθώς και τον κίνδυνο αλλοίωσης του περιβάλλοντος.
Οι κάτοικοι επίσης επικαλέστηκαν επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και ως εκ τούτου των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, καθώς επίσης και παραβίαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, λόγω του επιλεγμένου σημείου ανέγερσης και της μη σύνταξης περιβαλλοντικής μελέτης.
Το θερινό τμήμα του ΣτΕ, υπό την προεδρία της αντιπροέδρου κ.Μαίρης Σαρπ, απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής, ενώ η συζήτηση της κύριας προσφυγής προσδιορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου 2014.