ΣτΕ: Εισήγηση για την απόρριψη των προσφυγών κατά της μετατροπής του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης σε εμπορικό συγκρότημα

0

Την απόρριψη όλων των προσφυγών που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη μετατροπή του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα αναμένεται να εισηγηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η σύμβουλος Επικρατείας Ειρήνη Σαρπ.
Η κ. Σαρπ στην εισήγησή της θα αναφέρει ότι το κτίριο ανεγέρθη με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε και είχαν προβλεφθεί οι μεταολυμπιακές χρήσεις του. Παρέμβαση υπέρ του κύρους των πράξεων έχουν ασκήσει η Lamda Δομή και η Lamda Development, οι οποίες ανακηρύχθηκαν ανάδοχοι στον διαγωνισμό της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», νοικιάζοντας την ολυμπιακή εγκατάσταση για 40 χρόνια.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ασχολήθηκε με την υπόθεση ύστερα από προσφυγή εμπορικών και πολιτιστικών συλλόγων και κατοίκων του Αμαρουσίου, του Χαλανδρίου και της Νέας Ιωνίας στην οποία υποστηριζόταν ότι με τη μετατροπή του κτιρίου σε εμπορικό κέντρο δημιουργούνται ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, επιβαρύνεται το περιβάλλον και επιδεινώνεται το κυκλοφοριακό. Η εισήγηση κρίνει νόμιμη τη μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων και απορρίπτει όλους τους λόγους ακυρώσεως που υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών και τα άρθρα 17 και 24 του Συντάγματος.

Σχόλια