ΣτΕ: Επικύρωση πειθαρχικών ποινών σε εφοριακούς

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές της οριστικής απόλυσης και του υποβιβασμού, που είχαν επιβληθεί σε δύο εφοριακούς από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, για υπεξαίρεση και απείθεια αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο ένας εφοριακός υπάλληλος, διαχειριστής του γραφείου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της ΔΟΥ Αττικής, υπεξαίρεσε 948.892 ευρώ κατά την οκταετία 1993-2001. Μετά τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης κρίθηκε ότι έδρασε με δόλο, κατά παράβαση των καθηκόντων του και τιμωρήθηκε με οριστική απομάκρυνση από την υπηρεσία, ενώ παράλληλα καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε 12ετή κάθειρξη.

Όσον αφορά τον δεύτερο υπάλληλο, οριστικοποιήθηκε η ποινή υποβιβασμού, που του είχε επιβληθεί από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών, για το παράπτωμα της σοβαρής απείθειας, καθώς αποδεδειγμένα δεν υπάκουσε σε εντολές (έγγραφο) της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας για ανάκληση εγγράφου του, που απευθυνόταν σε ιδιώτες και αφορούσε στην ύπαρξη ή μη δικαιωμάτων του Δημοσίου σε εκτάσεις στις οποίες οι εν λόγω ιδιώτες φέρονταν να έχουν δικαιώματα κυριότητας.