ΣτΕ: Επικύρωση ποινής οριστικής παύσης επίορκου εφοριακού

0

Πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης για εφοριακό υπάλληλο που είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο υπάλληλος είχε παραπεμφθεί τον Ιανουάριο του 2007, από τον υπουργό Οικονομικών, στο αρμόδιο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος
καθώς και για αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Το Μάρτιο του 2010 το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε στον υπάλληλο την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή που επιβεβαίωσε και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο επιλήφθηκε, μετά από σχετική ένσταση του υπαλλήλου.

Παράλληλα, ο εφοριακός καταδικάστηκε και από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ), οι οποίες τελέστηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση». Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 7ετούς κάθειρξης και 4ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο εφοριακός ζήτησε την ακύρωση της πειθαρχικής ποινή οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ωστόσο, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, δεν εμφανίσθηκε, ούτε παραστάθηκε διά δικηγόρου. Ως εκ τούτου, το ΣτΕ επικύρωσε την ποινή, επιδικάζοντας επιπλέον σε βάρος του 460 ευρώ για δικαστική δαπάνη.

 

 

Σχόλια