ΣτΕ: Μαζικές προσφυγές κατά των μεταβιβάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ

0

Μαζικά προσφεύγουν δήμοι και πολίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά πράξεων μεταβίβασης ακινήτων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν στο ΣτΕ οκτώ αιτήσεις ακυρώσεως αποφάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τις οποίες αποφασίστηκαν μεταβιβάσεις δημόσιας περιουσίας στο Ταμείο, προς αξιοποίηση.
Ειδικότερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητάει να ακυρωθεί η πράξη μεταβίβασης του «Camping Επανομής» και των εγκαταστάσεών του, ενώ ο Δήμος Θάσου ζητάει την ακύρωση της απόφασης, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ο λιμένας Θάσου καθώς και δύο εκτάσεις του δήμου στις θέσεις Χρυσή Αμμουδιά και Βάλτα. Ο δήμος Γορτυνίας Αρκαδίας ζητάει την ακύρωση της μεταβίβασης του «Ξενία Βυτίνας». Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού στρέφεται κατά της μεταβίβασης στο Ταμείο των εγκαταστάσεων των υδροθεραπευτηρίων του ΕΟΤ, ενώ έξι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών Καμένων Βούρλων-Κονιαβίτη και Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων και των εγκαταστάσεών τους. Επιπλέον τριάντα κάτοικοι των Λουτρών Υπάτης στρέφονται κατά της μεταβίβασης των τοπικών ιαματικών πηγών και της σχετικής υποδομής.
Από τον Δήμο Κέρκυρας εξήντα πολίτες ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης της περιοχής «Νήσος» στο Ταμείο Αξιοποίησης.
Τέλος δύο πολίτες ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του, κυριότητας του ΕΟΤ, ακίνητου «Κτήμα Ζαχάρως», στη Ζαχάρω Ηλείας, έκταση στην οποία οι δύο προσφεύγοντες έχουν ιδιοκτησίες.
Σε όλες τις ως άνω προσφυγές ζητείται η ακύρωση των επίμαχων αποφάσεων μεταβίβασης, ως παράνομων κι αντισυνταγματικών.