ΣτΕ: Νόμιμες οι προαγωγές στον βαθμό του αντιπροέδρου

0

Νόμιμες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο προαγωγές στον βαθμό του αντιπροέδρου του δικαστηρίου, που έγιναν από το υπουργικό συμβούλιο.
Στο ΣτΕ προσέφυγε η σύμβουλος Επικρατείας Ευδοξία Γαλανού, η οποία δεν προήχθη κατά των προαχθέντων συναδέλφων της Αγγελικής Θεοφιλοπούλου και Αικατερίνης Συγγούνα. Οι προαγωγές κρίθηκαν νόμιμες καθώς αν και έγιναν υπό το καθεστώς ισχύος του νέου νομοθετικού πλαισίου που έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και με το οποίο άλλαξε ο τρόπος επιλογής των ηγετών των ανωτάτων δικαστηρίων, παρ΄ όλα αυτά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία που προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Κατά συνέπεια, οι προαγωγές των δύο συμβούλων έγιναν ουσιαστικά με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο.
Επιπλέον, κατά την συνεδρίαση που προέβη στις δύο αυτές προαγωγές δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η πρόταση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.
Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε ότι οι εν λόγω δύο προαγωγές έγιναν ουσιαστικά υπό το παλαιό νομοθετικό καθεστώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πλημμέλεια στην όλη διαδικασία .

Σχόλια