ΣτΕ: Νόμιμη η μετατροπή του «Φλοίσβου» σε πολιτιστικό κέντρο

0

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απαλλοτρίωση του διατηρητέου κτιρίου με την ονομασία «Φλοίσβος» στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου Αττικής.

Η απαλλοτρίωση έγινε από τον τοπικό δήμο, με σκοπό τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου και αναψυκτηρίου – εστιατορίου, χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση για τη δημιουργία πνευματικού κέντρου στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου είναι επιτρεπτή για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ότι το κτίριο του Φλοίσβου αποτελεί σύμβολο και σήμα κατατεθέν του Παλαιού Φαλήρου, καθώς είναι μνημείο που ανήκει στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του εν λόγω δήμου. Το κτίριο δε, είναι απολύτως απαραίτητο για την κάλυψη των πολιτιστικών και κοινωνικών αναγκών, αλλά και προτεραιοτήτων του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων Εστιατορίων» και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την απαλλοτρίωση του ακινήτου.

Σχόλια