ΣτΕ: Νόμιμο το σχέδιο ΠΔ για τη μεταφορά του ναυτικού οχυρού στην Κασσιώπη

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ. αριθμ. 94/2013 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη μεταφορά σε νέα θέση του ναυτικού οχυρού του Αγίου Στεφάνου στην περιοχή της Κασσιώπης της Κέρκυρας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο Π.Δ. είναι η δεύτερη φορά που απασχολεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καθώς τον περασμένο μήνα, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ. αριθμ. 52/2013 γνωμοδότησή του, είχε κρίνει παράνομο το επίμαχο σχέδιο Π.Δ. για «την τροποποίηση του ναυτικού οχυρού Αγίου Στεφάνου» και το είχε επιστρέψει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση της Κασσιώπης έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.), το οποίο με τη σειρά του την παραχώρησε για εκμετάλλευση στην εταιρεία NCH Capital.

Με την τελευταία κρίση των Συμβούλων της Επικρατείας, διαπιστώθηκε ότι η αρχική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) εκδόθηκε χωρίς τα μέλη του ΑΝΣ να γνωρίζουν την ακριβή νέα θέση του οχυρού και συνεπώς, δεν μπορούσαν να έχουν πλήρη εικόνα για το αν με αυτή θα εξασφαλίζεται ισοδύναμο αποτέλεσμα ως προς την εξυπηρέτηση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας.

Σχόλια