Στε: Προσφυγή Δικηγόρου κατά του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

0

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε Αθηναίος Δικηγόρος ζητώντας την αναστολή και ακύρωση, ως αντισυνταγματικού και παράνομου, του εκκαθαριστικού σημειώματος του ΕΝΦΙΑ που του στάλθηκε, ενώ προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του περασμένου έτους, τονίζοντας ότι από την υπερφορολόγηση οδηγείται «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

Ειδικότερα, στην προσφυγή του, ο Δικηγόρος αναλύει τα εισοδήματά του και τις φορολογικές υποχρεώσεις του και υπογραμμίζει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό ωστόσο πρέπει να καταβάλει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και για τον ΕΝΦΙΑ το ποσό των 8.442,68 ευρώ.

Επομένως, θα πρέπει να καταβάλει 16.440,73 ευρώ για τους σχετικούς φόρους και μετά την πληρωμή τους, θα πρέπει να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ. Δηλαδή, όπως αναφέρει, πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα.

Επίσης, τονίζει ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου θεωρεί ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα ως αντισυνταγματικά.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης του και είναι αδύνατο να πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΚΟ, να συντηρήσει το αυτοκίνητό του ή/και να καλύψει τα έξοδα κίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 

Σχόλια