ΣτΕ: Προσφυγή του ΠΙΣ για την επιστροφή των δαπανών περίθαλψης

0

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αιτούμενοι την ακύρωση ως αντισυνταγματικού αλλά και ως αντίθετου στην ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του μέτρου της αυτόματης επιστροφής των δαπανών περίθαλψης, το οποίο προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Υγείας.
                                        
Όπως σημειώνεται στην προσφυγή, με το συγκεκριμένο μέτρο υποχρεώνονται οι γιατροί να προβαίνουν στις σχετικές επιστροφές αν και δεν έχουν εισπράξει τίποτα «αχρεωστήτως ή αδικαιολόγητα». Συγκκεριμένα,  ζητείται από τους γιατρούς να επιστρέψουν ποσά τα οποία «δεν έχουν εισπράξει, καθώς όπως είναι γνωστό ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει τις νόμιμες αμοιβές στους γιατρούς μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος.  
                                            
 
Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει ότι οι περιορισμοί αυτοί οδηγούν τους γιατρούς σε οικονομικό αδιέξοδο, αφενός λόγω των υπέρογκων δαπανών που καλούνται να καταβάλουν και αφετέρου λόγω των οφειλών παρελθόντων ετών του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών Ταμείων, προς τους γιατρούς.

 

 

Σχόλια