Στη Βουλή ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας

0

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το δικηγορικό σώμα, μετά την κατάθεση στη Βουλή, του σχεδίου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, η ψήφιση του νέου ΚΠολΔ αποτελεί προαπαιτούμενο για την την έναρξη διαπραγμάτευσης και επίτευξης συμφωνίας με τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM). Ήδη για το συγκεκριμένο θέμα έχει συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, η οποία και εξουσιοδότησε σχετικά την Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εκτάκτως συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι στις 14.30. 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας διεξήχθη στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, δημοψήφισμα  σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους, με το οποίο απερρίφθη, με ποσοστό 93%, το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το οποίο είχε συνταχθεί από την “Επιτροπή Χαμηλοθώρη”.

Αίτημα του δικηγορικού σώματος, είναι η αξιοποίηση του νέου σχεδίου του ΚΠολΔ, ως έχει συνταχθεί από την “Επιτροπή Κράνη”, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του κλάδου.

 

Σχόλια